Kontakta rörmokare i Jönköping för säker installation

En värmepump kan bidra med många olika funktioner. Den kan öka luftcirkulationen, luftfuktigheten och hålla igång en underhållsvärme. Det finns värme även i luft som ligger under nollpunkten. Detta drar värmepumpen ut och omvandlar till behaglig värme inomhus. Eftersom en värmepump alstrar mer värme än den använder energi så kan du minska dina värmekostnader med upp till 50%! När temperaturen sjunker under -20 grader under en längre tid är det dock bäst att stänga av värmepumpen eftersom det gör mer skada på komponenterna utan att ge någon större effekt. ​​

Då är det bättre att använda sitt befintliga värmesystem tills temperaturen stigit. Du bör absolut anlita någon för installationen av värmepumpen och om du bor i Jönköpings län har du extra tur eftersom just många rörmokare där är specialiserade på denna typ av installationer.

Tänk på att välja en luftvärmepump av märket Panasonic eller motsvarande som är anpassad till att köras i nordiskt klimat. Då har den komponenter som är extra tåliga, värmekabel och trågvärmare. Ta reda på detta om produkten innan du köper dem i Jönköping eller vilken ort du nu än har tänkt att inhandla komponenterna ifrån. För att vara på den säkra sidan för vilken pump du ska välja kan du be leverantören att göra ett hembesök först. Då kan du få förslag på placering, modell och beräkningar. Luftburen värme fungerar bäst om huset har en öppen planlösning. Installationen måste göras av en certifierad person och inte av en privatperson enligt lag. Värmepumpens effekt minskar när utomhustemperaturen sjunker. Den gör sådeles minst nytta när den behövs som mest.

Anlita auktoriserad rörmokare för installation av värmepumpar

En bergvärmepump är inte lika effektiv som en luftvärmepump vid varmt väder men den fungerar på samma effekt året om istället. Ytjordvärmepumpen fungerar bäst i blöta jordar och använder den lagrade värmen i jordlagret på en halv till drygt en meter ner i backen. Sjövärmepumpen kan man använda om man bor i närheten av en vattenkälla som inte fryser till under vintern. Den är bra för hushåll som gör av med mycket energi. Den billigaste Panasonic värmepump som finns är frånluftspumpen eftersom den tar till vara på den luft som strålar ut från huset och för tillbaka den till husets värmesystem.